ΔραστηριότητεςΠερισσότερες Δραστηριότητες

Επίκαιρη Φωτογραφία

Επίκαιρο Βίντεο
Παράθυρο στην Ιστορία

Θέμα του Μήνα

Σαν Σήμερα

7 Απριλίου

1825 -  Ο Ιμπραήμ εκστρατεύει εναντίον του Κρεμμυδίου Μεθώνης,στο οποίο ευρίσκοντο 3.250 Έλληνες επαναστάτες υπό τους Κ. Μπότσαρη, Καρατάσο, Χατζηχρήστο, Καραϊσκάκη, Τζαβέλα και Σκούρτη. Αφού κυκλώθηκαν από παντού, αναγκάστηκαν να ανοίξουν δίοδο διαφυγής μέσα από το εχθρικό ιππικό, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 600 νεκρούς. Την ίδια ημέρα ο Ιω. Γκούρας αποκρούει τους Τούρκος κοντά στην Δαύλεια Βοιωτίας και τους προξενεί βαριές απώλειες.

1897 - Ο Ελληνικός Στρατός διέρχεται τον Άραχθο ποταμό, καταλαμβάνει την Φιλιππιάδα Πρεβέζης και εξαναγκάζει τους Τούρκος να υποχωρήσουν προς τον Λούρο ποταμό.

1917 - Ιταλικό απόσπασμα από 150 άνδρες καταλαμβάνει τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

1919 - Κυριακή του Πάσχα εκτελείται από Ιταλούς ο ιερέας Παπασάββας, επειδή εζήτησε Ένωση των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα.

1939 - Ιταλικές δυνάμεις αποβιβάζονται στα λιμάνια του Αγ. Ιωάννη Μεδούης, Δυρραχίου, Αυλώνα και Αγ. Σαράντα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταλαμβάνουν την Αλβανία

1941 - Τα Οχυρά Στενή Πέτρα και Κερκίνη αμύνονται σθεναρά και προκαλούν στους Γερμανούς σοβαρότατες απώλειες. Ωστόσο, μπροστά στην υπεροχή του εχθρού σε δύναμη και μέσα, αναγκάζονται να υποκύψουν στις 11:30 και 16:00 αντιστοίχως της ίδιας ημέρας.

Ανακοινώσεις

Περισσότερες Ανακοινώσεις

 

Όροι χρήσης

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 

Ημερολόγιο