Ο Διοικητής Ναυτικού στο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

    Ο Διοικητής Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ, συμμετείχε στο 23ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (23rd International Seapower Symposium – ISS), το οποίο διεξήχθη από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ.

   Το κεντρικό θέμα του ΙSS 2018, στο οποίο συμμετείχαν οι Αρχηγοί των Ναυτικών Δυνάμεων από 103 κράτη, ήταν «Ασφάλεια, Τάξη, Ευημερία».

   Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας του ναυτικού περιβάλλοντος, να διερευνήσουν πιθανούς τρόπους ενίσχυσης της διεθνούς ναυτικής συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, ενώ παρακολούθησαν και διαλέξεις επί των ανωτέρω θεμάτων από διακεκριμένους ομιλητές.

   Στο περιθώριο των εργασιών του Συμποσίου ο Διοικητής Ναυτικού είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τους Αρχηγούς του Γαλλικού, Αιγυπτιακού και Ομανικού Ναυτικού, ενώ κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης  είχε ολιγόλεπτη, ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Στρατηγό James N. Mattis για τις προκλήσεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.


 

18/09/2018