Παρουσία Α/ΓΕΕΦ στην Ορκωμοσία των νέων Μόνιμων Λοχίων

     H τελετή ορκωμοσίας των νέων Μόνιμων Λοχίων ΣΞ της τάξεως 2018, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στο Στρατόπεδο «ΑΝΤΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΡΑΚΟΥ» στα Τρίκαλα, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.

    Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων.

    Στο πλαίσιο της τελετής επιδόθηκαν τα πτυχία αποφοίτησης στους νέους Υπαξιωματικούς, ενώ απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους αριστεύσαντες σπουδαστές.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τελετή ορκωμοσίας Μονίμων Λοχιών, αποφοίτων της ΣΜΥ, είχε να διεξαχθεί για 2 χρόνια εξαιτίας του γεγονότος της αύξησης από 2 σε 3 έτη της περιόδου φοίτησης στη Σχολή, τροποποίηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Το παρόν στην τελετή έδωσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος κατά την παραμονή του στην Ελλάδα πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης τους.

    Πριν την ορκωμοσία, πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του νέου κτηρίου Διοικητικής Μέριμνας της ΣΜΥ, στο οποίο θα στεγάζονται, σε περίπου 2.450 τμ, οι εγκαταστάσεις των νέων μαγειρείων-εστιατορίων της Σχολής, ένα έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Κυπριακή Δημοκρατία ως ανταπόδοση της υποστήριξης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς την Ε.Φ.

17/07/2018