Τριήμερο Εκδηλώσεων Πολεμικού Ναυτικού

Το τριήμερο 15 με 17 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Λεμεσού εκδηλώσεις με τίτλο «Με το βλέμμα στραμμένο στη θάλασσα» στο πλαίσιο εκδηλώσεων του θεματικού έτους 2020 «Αυτογνωσίας και Εξωστρέφειας».

      Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν:

             α.  Αγκυροβολία πολεμικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού από 15 έως 16 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Επίχωσης (Μόλος Λεμεσού).

             β.  Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αφανούς Ναύτου από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και επιδείξεις σχηματισμών πλοίων της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων και σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών καθώς και ελικοπτέρου AW -139 της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης την 16 Φεβρουαρίου 2020 στην αποβάθρα του Μόλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας, τοπικοί αξιωματούχοι, ο Αρχηγός και στελέχη της Εθνικής Φρουράς και πλήθος κόσμου.

             γ.  Προβολή του ντοκιμαντέρ της δημιουργίας του Κυπριακού Ναυτικού που ετοιμάστηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛΙΝΙΣ) την 16 Φεβρουαρίου 2020 στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς και άλλοι τοπικοί Aξιωματούχοι.

             δ.  Ομιλία του Ναυάρχου (εα) Γρηγόριου Δεμέστιχα επίτιμου Αρχηγού Στόλου και δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ της δημιουργίας του Κυπριακού Ναυτικού την 17 Φεβρουαρίου 2020 στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, η Ιεραρχία και στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

18/02/2020