Επισκέψεις σε Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκε κοντά στους εθνοφρουρούς μας που παρέμειναν στο καθήκον τις γιορτινές αυτές ημέρες.

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά ευχήθηκαν ο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και ο Επιτελάρχης, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης  πραγματοποιώντας επισκέψεις σε φυλάκια και εγκαταστάσεις στις περιοχές ευθύνης των Σχηματισμών, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενώ συνόδευσαν τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, σε αντίστοιχες επισκέψεις τους σε φυλάκια.

 

Πέραν αυτών, ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κατά τις μέρες των αργιών, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις, στρατόπεδα και φυλάκια όπου είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να συνομιλήσει με τα πληρώματα των μέσων που τηρούνται σε επιφυλακή και το εν υπηρεσία προσωπικό των Κέντρων Επιχειρήσεων, των στρατοπέδων και των φυλακίων όλων των Σχηματισμών και Διοικήσεων.      

 

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του, ο Αρχηγός της ΕΦ, διαπίστωσε το υψηλό ηθικό, την ετοιμότητα και την αφοσίωση στο καθήκον. Παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που καταβάλει, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο όπως διαμορφώθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Όπως ανέφερε, το 2020 ήταν έτος πολλαπλών προκλήσεων, τις οποίες η ΕΦ κατάφερε να αντιμετωπίσει με τη συμβολή όλων. Σημείωσε ότι η ΕΦ αξιοποίησε κάθε ευκαιρία-πρόκληση που της δόθηκε και ανέδειξε το πολυσχιδές έργο τις με επιχειρησιακές δραστηριότητες, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ένοπλες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών. Τέλος σημείωσε ότι η ΕΦ ατενίζει το 2021 με Ευθύνη και Αισιοδοξία για την επίτευξη ακόμα πιο φιλόδοξων στόχων.

 

03/01/2021