Τελετές προς Τιμήν των Εθνοφυλάκων

Κατά τον μήνα Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Σχηματισμών, οι τελετές απονομής διακριτικών εμβλημάτων και οι τελετές προαγωγών για τους εθνοφύλακες που υπηρετούν στα Τάγματα Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ). Τα διακριτικά και τα τιμητικά διπλώματα απένειμαν στους εθνοφύλακες η ιεραρχία της ΕΦ και οι Διοικητές των κατά τόπων Σχηματισμών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους εθνοφύλακες για τη συνεχή και αδιάληπτη προσφορά τους στην ΕΦ. Τόνισε ότι, δεδομένης της μεγάλης σημασίας της εθνοφυλακής τόσο για την ΕΦ, όσο και για την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας γενικότερα, οι συγκεκριμένες τελετές αποτελούν την ελάχιστη τιμή και ευγνωμοσύνη για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά προς την πατρίδα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η εθελοντική συνεισφορά των εθνοφυλάκων στην άμυνα του τόπου μας, αποτελεί φάρο και παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους στρατιώτες που εισέρχονται για να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά τις αντιφωνήσεις τους, οι εθνοφύλακες τόνισαν ότι με την υπηρεσία στην εθνοφυλακή αναδεικνύουν το πραγματικό τους ενδιαφέρον προς την πατρίδα. Σημείωσαν επίσης ότι για όλους, αποτελεί συνειδητή επιλογή η συνέχιση της υπηρεσίας στην εθνοφυλακή και παράλληλα καθήκον για έμπρακτη συνεισφορά στην ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΦ για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστοί στο «Αυτοπροαιρέτως Αποθανούμεν»     

30/12/2020