Τηλεφωνική Επικοινωνία Αρχηγού ΓΕΕΦ με Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων Λιβάνου- Συνάντηση με ΑΚΑΜ Λιβάνου

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης  επικοινώνησε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 τηλεφωνικώς, με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου Στρατηγό Joseph Aoun.

Οι δύο Αρχηγοί, αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου του θέματος των μεταναστευτικών ροών καθώς και θέματα συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Λίβανος μετά την καταστροφική έκρηξη του προηγούμενου μήνα. Ο Στρατηγός Aoun ευχαρίστησε τον Αρχηγό για τη άμεση ανταπόκριση και συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εθνικής Φρουράς, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που δημιουργήθηκαν μετά την έκρηξη.

Τα θέματα συζητήθηκαν και την 08 Σεπτεμβρίου 2020 σε συνάντηση στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς με τον Ταξίαρχο Maroun Mehanna, διαπιστευμένο Ακόλουθο Άμυνας του Λιβάνου στην Κύπρο.

09/09/2020