Συμμετοχή Ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς στην Κατάσβεση Πυρκαγιάς στην Περιοχή της Πάφου

Με την ενεργοποίηση του Σχεδίου «ΙΚΑΡΟΣ», η Εθνική Φρουρά κλήθηκε από το πρωί να συνδράμει, με δυο πτητικά μέσα, στην κατάσβεση των πυρκαγιών που βρίσκονταν σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάφου.
 
Συγκεκριμένα, δύο ελικόπτερα AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης (ΜΕΔ), ενίσχυσαν τις προσπάθειες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το ένα εκ των δυο ελικοπτέρων, εκτέλεσε ρίψεις νερού με τη χρήση κάδου, ενώ το δεύτερο χρησιμοποιήθηκε για τον εναέριο συντονισμό των ιπτάμενων μέσων που πιχειρούσαν στην περιοχή.
 
Στη σημερινή επιχείρηση κατάσβεσης, συμμετείχε επίσης, Αξιωματικός της Διοίκησης Αεροπορίας, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο της πυρκαγιάς και εκτελούσε καθήκοντα επίγειου Αξιωματικού Ελέγχου Αεροσκαφών (ΑΕΛΑ), συντονίζοντας από το έδαφος τις ρίψεις και των εννέα ιπτάμενων μέσων, σύμφωνα με τις οδηγίες του υντονιστή της πυρκαγιάς.
 
Τα ελικόπτερα εκτέλεσαν 7 εξόδους συμπληρώνοντας συνολικά 17 ώρες πτήσης, ενώ αύριο θα είναι σε ετοιμότητα για να συνεχίσουν, εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν.

08/08/2020