Ορκωμοσία Οπλιτών 2020 ΕΣΣΟ

   Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συνόδευσε σήμερα τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, στην τελετή ορκωμοσίας που έλαβε χώρα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Οι τελετές ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών Θητείας πραγματοποιήθηκαν φέτος σε 25 διαφορετικά στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε ολόκληρη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου.

   Για την πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, στις τελετές ορκωμοσίας δεν προσκλήθηκε το κοινό. Ωστόσο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαν την δυνατότητα να λάβουν πλάνα για να προβληθούν από έξι διαφορετικούς χώρους στις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και Αμμοχώστου. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ, μετέδωσαν τις τελετές με την μέθοδο του «live streaming» με λήψη από τρεις χώρους, ενώ από τους υπόλοιπους χώρους θα ετοιμαστούν βίντεο μικρής διάρκειας τα οποία θα αναρτηθούν στο κανάλι youtube της Εθνικής Φρουράς.

   Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στην Ημερησία Διαταγή του η οποία αναγνώστηκε σε όλες τις τελετές, ανέφερε ότι στρατιωτική θητεία την οποία καλούνται να υπηρετήσουν οι εθνοφρουροί, αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση και παράλληλα ύψιστη τιμή για την υπηρέτηση και διασφάλιση του αγαθού της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της πατρίδας. Απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς, τόνισε ότι με την ένταξή τους στην Εθνική Φρουρά, αναλαμβάνουν την πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της Κυπριακής Κοινωνίας: να υπηρετήσουν με πίστη και αφοσίωση την ελευθερία και ανεξαρτησία της πατρίδας τους.

   Κάλεσε τους νέους εθνοφρουρούς να εκπληρώσουν με θάρρος, επιμονή και αυταπάρνηση τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν και να σφυρηλατήσουν το χαρακτήρα τους με τις στρατιωτικές αρετές που αποτελούν τις κύριες ηθικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς.

   Παράλληλα, ο κ. Αρχηγός υπενθύμισε  ότι οι εθνοφρουροί σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνοι. Οι Διοικητές και τα στελέχη των Μονάδων, θα τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν με τον καλύτερο τρόπο στην στρατιωτική οικογένεια και να τους συμπαρασταθούν στις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους.

   Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, στην Ημερήσια του Δγή αναφέρθηκε στην 46χρονη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου καθώς και στην συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το γεγονός αυτό, όπως ανέφερε, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα για προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας καθώς και την ανάδειξή της ως δύναμη αποτροπής. 

   Καταληκτικά, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ ευχήθηκε στους νέους εθνοφρουρούς ο Πανάγαθος Θεός, η Υπεραγία Θεοτόκος και οι Προστάτες των Όπλων τους να τους φωτίζουν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

31/07/2020