Λοιπές Διευθύνσεις - Διοικήσεις

ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ

Το έμβλημά της φέρει:
α. Την ελληνική Σημαία, που εκφράζει το αίσθημα φιλοπατρίας και την επάνδρωση των Σχηματισμών του στρατού με Στρατονόμους.
β. Μια αρχαιοελληνική περικεφαλαία χρώματος καφέ, που εκφράζει τη σωματική ρώμη και ανδρεία, αρετές που πρέπει να διαθέτει ο κάθε Στρατονόμος.
γ. Ένα ξίφος χρώματος κόκκινου, που εκφράζει την ισχύ και αποφασιστικότητα κατά την επιβολή της τάξης.
δ. Ένα ζυγό χρώματος χρυσού, που εκφράζει την έννοια του Νόμου και της Δικαιοσύνης που διέπει το προσωπικό της Στρατονομίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποτελεί το επίσημο όργανο της Διοίκησης με το οποίο αυτή εξασφαλίζει την εκτός των Μονάδων τάξη, ασφάλεια, πειθαρχία και άψογη παράσταση του Στρατεύματος.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ

"Δίκαιον και πρέπον" : Με πνεύμα δικαιοσύνης και όπως αρμόζει από το χρέος μας έναντι της πατρίδας. Το ρητό προέρχεται από τον Θουκυδίδη (Περικλέους Επιτάφιος ).   Οι λέξεις δίκαιον και πρέπον προσιδιάζουν στην αποστολή του Νομικού Σώματος, που είναι μεταξύ άλλων η εξασφάλιση του αναγκαίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ανθρώπινου δυναμικού, μέσω της στράτευσης των Ελλήνων πολιτών, διότι για την εκπλήρωσή της επιβάλλεται τα στελέχη του Σώματος να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με το δίκαιο και όπως επιτάσσει το χρέος προς την πατρίδα.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ

Πένες χιαστί εντός κλάδων δάφνης (Σύμβολο του Νομικού Σώματος), αρχαίο ξίφος (Συμβολίζει τη στρατιωτική επιμόρφωση) και το έμβλημα των Κοινών Σωμάτων στο κέντρο της παράστασης, το οποίο υποδηλώνει τη διακλαδική υπόσταση του Νομικού Σώματος. Τό φόντο του εμβλήματος είναι ανοικτό γαλάζιο, όμοιο με το διακριτικό χρώμα του Νομικού Σώματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της ΔΣΛ, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού, μέσω της στράτευσης των Κυπρίων πολιτών και του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥ.ΟΠ).