Λοιπές Διευθύνσεις - Διοικήσεις

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ  ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ:

α. Παράσταση: Λευκό περιστέρι που φέρει με το ράμφος του κλάδο ελιάς σε κίτρινο φόντο και γύρω κλάδο ελιάς.
β. Ρητό: «Νόμος - Τάξις – Πειθαρχία».

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

α. Το έμβλημα είναι το ίδιο με αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκφράζει την ενάσκηση του ελέγχου σε όλη την επικράτεια του νησιού.
β. Το ρητό καταδεικνύει την αποστολή της Στρατονομίας, που είναι η επιβολή του νόμου της τάξης και της πειθαρχίας εκτός των Στρατοπέδων.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ

"Δίκαιον και πρέπον" : Με πνεύμα δικαιοσύνης και όπως αρμόζει από το χρέος μας έναντι της πατρίδας. Το ρητό προέρχεται από τον Θουκυδίδη (Περικλέους Επιτάφιος ).   Οι λέξεις δίκαιον και πρέπον προσιδιάζουν στην αποστολή του Νομικού Σώματος, που είναι μεταξύ άλλων η εξασφάλιση του αναγκαίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ανθρώπινου δυναμικού, μέσω της στράτευσης των Ελλήνων πολιτών, διότι για την εκπλήρωσή της επιβάλλεται τα στελέχη του Σώματος να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με το δίκαιο και όπως επιτάσσει το χρέος προς την πατρίδα.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ

Πένες χιαστί εντός κλάδων δάφνης (Σύμβολο του Νομικού Σώματος), αρχαίο ξίφος (Συμβολίζει τη στρατιωτική επιμόρφωση) και το έμβλημα των Κοινών Σωμάτων στο κέντρο της παράστασης, το οποίο υποδηλώνει τη διακλαδική υπόσταση του Νομικού Σώματος. Τό φόντο του εμβλήματος είναι ανοικτό γαλάζιο, όμοιο με το διακριτικό χρώμα του Νομικού Σώματος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της ΔΣΛ, είναι η εξασφάλιση του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού, μέσω της στράτευσης των Κυπρίων πολιτών και του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥ.ΟΠ).