• 28-09-2017

57η Επέτειος Ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 57ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μηχανοκινήτων και πεζοπόρων τμημάτων την 1η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 1100, επί της οδού Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ στο Στρόβολο.

Πριν την έναρξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα βληθούν 21 χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και θα ακολουθήσει η επίσημη έπαρση σημαίας με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
 

Τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους μαυροσκούφηδες της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ ΤΘΤ

    Η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ στους αρματιστές της 2017Β’ ΕΣΣΟ της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Σταύρου Στυλιανίδη» την 06 Οκτωβρίου 2017.
    Κατά την διάρκεια της τελετής εκτελέστηκαν ασκήσεις ακριβείας από Διμοιρία επιδείξεως, ασκήσεις πληρωμάτων αρμάτων και δυναμική επίδειξη δυνατοτήτων Αρμάτων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης στον στίβο μηχανοδήγησης της Ταξιαρχίας. Σε όλες τις επιδείξεις συμμετείχαν αποκλειστικά στρατιώτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ.
    Στην τελετή παράστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι των νέων μαυροσκούφηδηων.
    Σημαντική στιγμή στην τελετή υπήρξε η συμβολική απονομή μάυρων μπερέ σε αριθμό νέων Μαυροσκούφηδων από γονείς και συγγενείς αυτών.


 

06/10/2017