Τελετή Διαβεβαίωσης Επιτυχόντων Μαθητών στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας

      Η τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων μαθητών στις Στρατιωτικές Παραγωγικές Σχολές της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» στην Αθαλάσσα στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, του Προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.
      Κατά τη διάρκεια της τελετής επιδόθηκε, από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αστυνομικών και Στρατιωτικών, το Μυριανθοπούλιο βραβείο στον πρωτεύσαντα μαθητή στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Δημητριάδη Ραφαήλ.
      Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους επιτυχόντες μαθητές πριν την τελετή διαβεβαίωσης και αφού τους συνεχάρη, τους καλωσόρισε στην στρατιωτική οικογένεια και τους ανέφερε ότι η επιλογή του στρατιωτικού επαγγέλματος αποτελεί πλέον τον τρόπο ζωής τους για την υπόλοιπη διαδρομή τους. Ο δρόμος της στρατιωτικής ζωής αποτελεί ένα είδος μαραθώνιου και για να ανταπεξέλθουν θα πρέπει και οι ίδιοι να είναι μαραθωνοδρόμοι, να είναι αθλητές στον δύσκολο αγώνα που ακολουθεί.
      Συνεχίζοντας τους κάλεσε να βάλουν στη ζωή τους τη στρατιωτική, την ακαδημαϊκή και την ευγενική άμιλλα. Η Εθνική Φρουρά θα είναι δίπλα τους, θα παρακολουθεί μέσω των Σχολών την πρόοδο τους με στόχο να επαινεί και να επιβραβεύει την προσπάθεια τους αλλά και να ελέγχει εκεί που πρέπει, με απώτερο σκοπό να αποφοιτήσουν στελέχη έτοιμα να αναλάβουν αποστολές.
        Στην τελετή παρέστησαν επίσης αντιπροσωπείες στελεχών και συγγενείς και φίλοι των επιτυχόντων μαθητών.
 

04/09/2017