• 28-09-2017

57η Επέτειος Ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 57ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση μηχανοκινήτων και πεζοπόρων τμημάτων την 1η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 1100, επί της οδού Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ στο Στρόβολο.

Πριν την έναρξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα βληθούν 21 χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και θα ακολουθήσει η επίσημη έπαρση σημαίας με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
 

Πρόγραμμα επαφών με το προσωπικό του Αρχηγού ΓΕΕΦ

    Στο πλαίσιο του προγράμματος επαφής με το προσωπικό, ο Αρχηγός της ΕΦ συναντήθηκε με τους Συμβασιούχους Οπλίτες (ΣΥΟΠ) της 1ης Σειράς.
    Οι διοικητικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 5 διαφορετικές Φρουρές της ΕΦ, από την Δευτέρα 7 έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, είχαν ως σκοπό ενημέρωση για το θεσμό των ΣΥΟΠ και ιδιαίτερα για:

  • την μέχρι τώρα λειτουργία, την απόδοση και το όφελος που έλαβε η ΕΦ
  • την προοπτική του στο πλαίσιο των επιχειρησιακών απαιτήσεων της Εθνικής Φρουράς
  • τις τρέχουσες εξελίξεις και τις μελλοντικές δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς

    Ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να επισημάνει τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, της συντήρησης, της ασφάλειας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας αλλά και γενικότερα στην καθημερινή λειτουργία των μονάδων της  Εθνικής Φρουράς.
    Ο Α/ΓΕΕΦ τόνισε επίσης ότι ο θεσμός, όπως είναι σήμερα συγκροτημένος και περιγράφεται στα κείμενα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, ακολουθεί τα πρότυπα άλλων σύγχρονων στρατών και εκτίμησε ότι τα οφέλη για την Εθνική Φρουρά, με την πάροδο του χρόνου και καθώς οι συνθήκες θα ωριμάζουν περισσότερο, θα γίνονται μεγαλύτερα και περισσότερο ορατά.
    Στο τέλος των ομιλιών τέθηκαν θέματα και υποβλήθηκαν ερωτήσεις και ο Αρχηγός έδωσε λύσεις και απαντήσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και δεσμεύθηκε να αναλάβει εκείνες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που απαιτούνται για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας, εργασίας και υπηρεσίας του προσωπικού, στο πλαίσιο των διαταγών και οδηγιών  του ΥΠΑΜ.
    Κλείνοντας παρότρυνε τους ΣΥΟΠ:

  • να στηρίζονται στις δικές του δυνάμεις, ικανότητες και δεξιότητες,
  • να προσβλέπουν, να αναζητούν και να επιδιώκουν τις καλύτερες συνθήκες για την επαγγελματική τους αποκατάσταση,
  • να κάνουν τις επιλογές τους και να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις με βάση τα δεδομένα  του θεσμού,
  • να είναι υπερήφανοι για τις επιλογές και αποφάσεις τους.

 

11/08/2017