Εορτασμός Αγίου Παϊσίου και Τρισάγιο για τους πεσόντες οπλίτες ΔΒ.

   O επίσημος εορτασμός του Αγίου Παϊσίου προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, πραγματοποιήθηκε στο 45 Τάγμα Επικοινωνιών - Πληροφορικής στο Στρδο «Π.Κατελάρη» την 12 Ιουλίου 2017.
   Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τελέστηκε, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων του Όπλου των Διαβιβάσεων που θυσιάστηκαν  κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και αυτών που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος.
   Ο Διοικητής του 45 ΤΕΠ στην ομιλία του, ανέφερε ότι όσοι θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα πρέπει να τιμούνται ανάλογα και η μνήμη τους να μένει ανεξίτηλη ως φάρος για τις επόμενες γενεές.
   Επεσήμανε ότι οι ήρωες Διαβιβαστές φοράνε  για πάντα την τιμημένη στολή του Έλληνα στρατιώτη και παραμένουν αγέραστοι και επώνυμοι ανάμεσα σε εμάς τους ανώνυμους που θα περάσουμε και θα φύγουμε.Τόνισε, ότι μας  θυμίζουν το αυτονόητο που ο Κωστής Παλαμάς υμνούσε «Δὲ ζῆ χωρίς πατρίδες ἡ ἀνθρώπινη ψυχή».
   Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε συγγενείς των ηρώων από τον Διοικητή της Διοίκησης Επικοινωνιών Πληροφορικής ΓΕΕΦ και η τελετή ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο νεοανεγερθέν μνημείο του 45 ΤΕΠ από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ Αντγο Λεοντάρη Ηλία.
   Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Διοικητές της 6ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και της ΕΛΔΥΚ, αντιπροσωπείες στελεχών καθώς και πλήθος κόσμου.


Ομιλία Δκτη 45 ΤΕΠ στην εκδήλωση πεσόντων του Όπλου των Διαβιβάσεων. (pdf)

 


 

04/08/2017