Η Εθνική Φρουρά τιμά τους Νεκρούς της

    Σε ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των 13 Ηρώων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ και Πυροσβεστών της ΕΜΑΚ οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος κατά την έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί:
    Την 08 Ιουλίου 2017 συναυλία στο Κηποθέατρο Λεμεσού με τη συμμετοχή της ΣΜΕΦ, της ΕΛΔΥΚ και του Πολιτιστικού Χορευτικού Ομίλου Λεμεσού Διόνυσος.
    Την 09 Ιουλίου η Εθνική Φρουρά παρέστει διά της Ιεραρχίας της και με αντιπροσωπείες Στελεχών και Ναυτών σε όλα μνημόσυνα που τελέσθηκαν στους τόπους καταγωγής και των 13 πεσόντων.
    Την 10 Ιουλίου το ΓΕΕΦ παρέθεσε στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς  γεύμα προς τιμή των συγγενών των πεσόντων Αξιωματικών κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στα Κούκλια την 10η Ιουλίου 2002 και των συγγενών των 7 Ηρώων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ.
    Την 11 Ιουλίου τελέσθηκε Τρισάγιο στον Ιερό Ναό ʺΚυπρίων Νεομαρτύρωνʺ που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης στη Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ». Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, μονόλεπτος σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
    Στη συναυλία και στο Τρισάγιο τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.
    Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις παρέστησαν κατά περίπτωση ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Υπουργός Άμυνας, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι κομμάτων, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι Λεμεσού και Λευκωσίας, άλλοι θρησκευτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, οι οικογένειες και συγγενείς των πεσόντων καθώς και πλήθος κόσμου.
 

11/07/2017