Τελικός Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Εθνικής Φρουράς - ΚΟΠ

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στο Στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ στη Λάρνακα, ο τελικός του στρατιωτικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Εθνικής Φρουράς, το οποίο ήταν αφιερωμένο κατά των εξαρτήσεων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στον τελικό προκρίθηκαν οι ομάδες της 3ης ΤΑΞΥΠ και 6ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, μέσα από μία σειρά αγώνων στους οποίους συμμετείχαν όλες οι Διοικήσεις και Σχηματισμοί της ΕΦ.

Οι δύο ομάδες προσέφεραν στους θεατές πολύ όμορφο θέαμα, με νικήτρια να αναδεικνύεται στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας και Ανθούλλης Μυλωνάς, εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, της Επιτροπής Διαιτησίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας, Ακόλουθοι Άμυνας και στρατιωτικό προσωπικό άλλων χωρών, ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΝΘΕΑ Δρ Κυριάκος Βερεσιές, Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών της ΕΦ, αντιπροσωπείες στελεχών και στρατιωτών και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί του εσωτερικού πρωταθλήματος των στρατιωτικών αγωνισμάτων:

  • Διελκυστίνδα Ιεραρχίας, με νικήτρια ομάδα αυτή της Διοίκησης Καταδρομών
  • Λύση και Αρμολόγηση ατομικού τυφεκίου με κλειστά μάτια, με νικήτρια ομάδα αυτή της 1ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού και
  • Μεταφορά «τραυματία» σε απόσταση 100μ, με νικήτρια ομάδα αυτή της 6ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού.

Πριν την έναρξη του αγώνα χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ και ο Πρόεδρος της ΚΟΠ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Υπαρχηγός της ΓΕΕΦ επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους Γενικό Διευθυντή της ΑΕΚ Λάρνακας για την ευγενή παραχώρηση του γηπέδου, στον εκπρόσωπο του ΚΕΝΘΕΑ  για την προσφορά 1200 φιαλών νερού για τις ανάγκες των αθλητών και στον Πρόεδρο της ΚΟΠ για την άριστη συνεργασία και την παραχώρηση αθλητικού υλικού στις ομάδες.

Τα έπαθλα στους νικητές απένειμαν ο Υπουργός Άμυνας, ο Υπαρχηγός και ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, ο εκπρόσωπος του ΚΕΝΘΕΑ και ο Διοικητής 2ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ.

12/12/2019