Επίσημος Εορτασμός Αγίου Νικολάου, Προστάτη Άγιου του Πολεμικού Ναυτικού

Ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Νικολάου, Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2019, στη Ναυτική Βάση «ΑΝΤΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ».

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, η Πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο κα. Mai Taha Mohamed Khalil, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Αρχιεπιστολέας των Ναυτικών Δυνάμεων της Αιγύπτου Υποναύαρχος Ashraf Ibrahim Atwa Mogahed, η ιεραρχία της ΕΦ, εκπρόσωποι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, πολιτειακών και εκκλησιαστικών αρχών, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών στην Κύπρο, Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών και πλήθος κόσμου.                 

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Κυβερνήτης της Ιταλικής φρεγάτας «MARTINENGO» η οποία κατέπλευσε στο λιμάνι Λάρνακας και της Ελληνικής φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία ήταν αγκυροβολημένη έξω από την Ναυτική Βάση.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ανέφερε ότι πέραν του Προστάτη του ΠΝ Αγίου Νικολάου, τιμάται η μνήμη των ηρωικώς πεσόντων συναδέλφων κατά τις επιχειρήσεις του 1964 επί του περιπολικού ΦΑΕΘΩΝ και κατά την εισβολή του 1974 επί της τορπιλάκατου Τ3, καθώς επίσης και η μνήμη των ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων, αφού ήταν καθοριστικές για την έκβαση των αγώνων.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Αιγύπτιο Υποναύαρχο για την παρουσία του στην Ναυτική Βάση, την όποια σε συνδυασμό με την παρουσία των Κυβερνητών της Ιταλικής και Ελληνικής φρεγάτας αναδεικνύουν το ρόλο των Ένοπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της απόφασης της πολιτείας για την ανάπτυξη συνεργασιών στη Μεσόγειο, και τη Μέση Ανατολή.

 

06/12/2019