Επίσημος εορτασμός της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

O επίσημος εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού, πραγματοποιήθηκε στις 04 Δεκεμβρίου 2019, στο Στρατόπεδο «Αντγου Στυλιανού Καλμπουρτζή», στο Δελίκηπο.

Στον επίσημο εορτασμό παρέστησαν ο Eπιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας Ιωάννης Μαλλικούρτης, η Ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, Διοικητές Σχηματισμών και Συγκροτημάτων της ΕΦ, Συνδέσμοι Εφέδρων Αξιωματικών, απόστρατοι αξιωματικοί, ξένοι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι στην Κύπρο καθώς και ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι και το κοινό είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στατική έκθεση οπλικών μέσων και συστημάτων.

Ο Διοικητής Πυροβολικού στην Ημερήσια Διαταγή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το Πυροβολικό θα κληθεί να ενεργήσει σε ένα σύγχρονο πολυχωρικό θέατρο επιχειρήσεων μεγάλων αποστάσεων στο οποίο θα αποτελεί το κύριο μέσο παροχής πυρών υποστήριξης. Ωστόσο, συνέχισε, παρά την τρομακτική τεχνολογική εξέλιξη, τον υβριδικό χαρακτήρα του σύγχρονου πολέμου και τις νέες ασύμμετρες απειλές, κυρίαρχος στο πεδίο της μάχης θα είναι ο άνθρωπος και επί τούτου προέτρεψε το προσωπικό του Πυροβολικού με τις γνώσεις του να κυριαρχήσει των οπλικών συστημάτων.

 

05/12/2019