Εορτασμός Αρχαγγέλου Μιχαήλ Προστάτη Πολεμικής Αεροπορίας

     Στις 8 – 10 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α), καθώς και διάφορες εκδηλώσεις, στην Αεροπορική Βάση Πάφου.

     Στον επίσημο εορτασμό παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθμικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι πολιτειακών και εκκλησιαστικών αρχών, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και πλήθος κόσμου.

      Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ταξίαρχος Γαβριήλ Παττίχης, ανέφερε ότι όπως ο Άρχοντας των Αγγελικών Ταγμάτων, Αρχάγγελος Μιχαήλ, πρώτος μεταξύ ίσων απέδειξε τη σημασία της αφοσίωσης και της πίστης στην αποστολή που Του είχε ανατεθεί, έτσι και το προσωπικό της Π.Α με δύναμη ψυχής και αφοσίωση στις αξίες και στα ιδανικά που πηγάζουν από την ιστορία και τις παραδόσεις του Κλάδου, ανταποκρίνεται στο καθήκον και εκπληρώνει στο ακέραιο την πολύπλευρη αποστολή του υπερβάλλοντας εαυτόν, αποτελώντας πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα για τον Κυπριακό Λαό.

     Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η Πολεμική Αεροπορία δεν αποτελεί μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και αρωγό της Πολιτείας, συνδράμοντας καθημερινά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αναλαμβάνοντας αποστολές αεροδιακομιδών, έρευνας – διάσωσης και αεροπυρόσβεσης, όταν, όπου και όποτε απαιτηθεί.

[ Ημερήσια Διαταγή Διοικητού Αερπορίας για την Εορτή του Προστάτη Αρχαγγέλου Μιχαήλ – 08 Νοε. 2019 ]

     Κατά την διάρκεια του τριημέρου, η Αεροπορική Βάση Πάφου παρέμεινε ανοικτή για το κοινό, με στατική έκθεση Πτητικών Μέσων και Οπλικών Συστημάτων καθώς και με αεροπορικές επιδείξεις.

 

 

 

 

13/11/2019