Συμμετοχή του Διοικητή της Διοίκησης Ναυτικού στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στη Βενετία

Από 15 έως 18 Οκτωβρίου 2019, ο Διοικητής Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους ΠΝ συμμετείχε στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Regional Seapower Symposium – RSS 2019), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία.

                        Το RSS της Βενετίας διοργανώνεται από το Ναυτικό της Ιταλίας, κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ με το “International Seapower Symposium” (ISS), το οποίο διοργανώνεται από το Ναυτικό των ΗΠΑ.

                        Στο φετινό Συμπόσιο συμμετείχαν Ναυτικά από 57 χώρες του κόσμου και 19 Διεθνείς Οργανισμοί, 34 εκ των οποίων εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο Αρχηγού συνοδευόμενοι από Αξιωματικούς των Επιτελείων τους. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν οι Αρχηγοί των Ναυτικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γερμανίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Καναδά, Βραζιλίας, Ισραήλ, Αιγύπτου, Ιαπωνίας και Ελλάδας.

                        Κύριο θέμα του RSS 2019 ήταν: “Shaping our Navies for the Blue Century”. Σκοπός του εν λόγω Συμποσίου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ναυτικών των συμμετέχουσων χωρών και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών επί θεμάτων θαλάσσιας ασφάλειας.

                        Στο περιθώριο της συνόδου ο Διοικητής Ναυτικού είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τρόπους διεύρυνσης των στρατιωτικών συνεργασιών που είναι σε ισχύ.

                        Το επόμενο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία το 2021.

15/10/2019