Επίσημοι Εορτασμοί για την 59η Επέτειο Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 59η επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε η Στρατιωτική Παρέλαση ενώπιον της Α.Ε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, της Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό Εθνικής Άμυνας Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ενώ την παρέλαση παρακολούθησε και ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Aleksandar Vulin, ως προσκεκλημένος του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη.

 Η παρέλαση ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κατόπιν της οποίας εκτελέστηκαν 21 χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι «Τραυματίες και Ανάπηροι Πολέμου», καθώς και οι «Αιχμάλωτοι Πολέμου του 1974», οι οποίοι προηγήθηκαν όλων των τμημάτων.

Στην παρέλαση συμμετείχαν Μηχανοκίνητα και Πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), σε άψογους σχηματισμούς, με απόλυτο συντονισμό και εξαιρετικό συγχρονισμό, παρουσίασαν ένα άρτια οργανωμένο διακλαδικό σύνολο με υψηλό φρόνημα, άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και πειθαρχίας.

Τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αστυνομίας Κύπρου, πραγματοποίησαν διελεύσεις ακριβείας υπεράνω των επίγειων δυνάμεων στη διαδρομή της παρέλασης.

 Στη παρέλαση,στην οποία συμμετείχαν επίσης πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, παρουσιάστηκε το νέο απόκτημα της ΕΦ, το οπλικό σύστημα «NORA / ALEXANDER TGS”, Σερβικής κατασκευής και προέλευσης.

  

04/10/2019