«Διαμνημόνευση Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά» στο Εξ’ Ελλάδος προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο

 Στις 2 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε Τελετή Απονομής Διαμνημονεύσεων στο Εξ Ελλάδος Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο και έχει συμπληρώσει 18 μήνες υπηρεσίας.

 Η τελετή έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο «ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ», όπου παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί του ΓΕΕΦ, Διοικητές Σχηματισμών, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Διευθυντές των Κλαδων του ΓΕΕΦ, αντιπροσωπείες στελεχών και οικογένειες των τιμηθέντων.

 Η απονομή έγινε από τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της ΕΦ.

 Σε χαιρετισμό του ο κ. Σάββας Αγγελίδης, εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμηση της Πολιτείας για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά με την παρουσία του στην Κύπρο το Εξ Ελλάδος στρατιωτικό προσωπικό, εξαίροντας τον επαγγελματισμό, τη σοβαρότητα και την προσήλωσή του στην αποστολή.

 Οι Διαμνημονεύσεις αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία των Ηθικών Αμοιβών. Στην τελετή απονεμήθηκε «Διαμνημόνευση Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά», η οποία απονέμεται σε στρατιωτικούς ξένων χωρών, που υπηρετούν στην Κύπρο για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 18 μηνών και αποτελείται από διάσημο, διεμβολή και δίπλωμα. (www.army.gov.cy/el/page/ithikes-amoives)

02/07/2019