Η Εθνική Φρουρά τίμησε τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

   Ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του Δήμου Πάφου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019.
 
   Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κκ Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, η έπαρχος Πάφου κα. Μαίρη Λάμπρου, η Διοικητής της UNFICYP στην Κύπρο Υποστράτηγος Cheryl Pearce, Βουλευτές, οι Ακόλουθοι Άμυνας με έδρα την Κύπρο, η Υποδιοικητής των Βρετανικών Βάσεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, Κοινοτάρχες, απόστρατοι, αντιπροσωπείες στελεχών, λοιποί προσκεκλημένοι και πλήθος κόσμου.
 
   Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στην Ημερήσια Διαταγή, αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Γεωργίου και στα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε και αντιπαρήλθε με αξιοθαύμαστη αντοχή, καρτερία και αξιοπρέπεια, καθιστώντας τον πρωτοπόρο μεταξύ των Μαρτύρων της Χριστιανοσύνης και «..ως των αιχμαλώτων ελευθερωτή και των πτωχών υπερασπιστή».
 
   Εν συνεχεία, απευθυνόμενος προς όλο το προσωπικό της ΕΦ, τους κάλεσε να συνεχίσουν να ενεργούν με ανιδιοτέλεια και εργατικότητα, υπερασπιζόμενοι τις αξίες οι οποίες περνούν κρίση στην εποχή μας, με σκοπό να καταστεί η Εθνική Φρουρά συνιστώσα Εθνικής Ισχύος και η Κυπριακή Δημοκρατία πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
 
   Εν κατακλείδι, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς τόνισε ότι ο Κυπριακός λαός περιβάλλει την ΕΦ με αγάπη, η Πολιτεία την εμπιστεύεται και η Εκκλησία την στηρίζει με κάθε τρόπο και έτσι, με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη του Σ.Ξ Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προέτρεψε το προσωπικό:
 Να αντλεί πίστη και δύναμη, από το παράδειγμα του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου,
 Να φανεί αντάξιο των προσδοκιών του Λαού μας, αξιοποιώντας στο έπακρο  αυτά που αγόγγυστα, μας διαθέτει από το υστέρημά του,
 Να συνεχίσει με υπευθυνότητα και υψηλό φρόνημα, τις προσπάθειες για τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων μας.
 
   Στο πλαίσιο των εορτασμών, την Πέμπτη 2 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο χώρο της Πλατείας του Δήμου Πάφου, που περιλάμβανε στατική έκθεση Οπλικών Συστημάτων και Φωτογραφίας, παρουσίαση Ασκήσεων Ακριβείας από Διμοιρία Επιδείξεων και μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα της ΣΜΕΦ,  και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
 

03/05/2019