Τελετή παράδοσης του κτηρίου του ΓΕΕΦ στο Αρχηγείο Αστυνομίας

 Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασής του και της συστέγασης με το Υπουργείο Άμυνας σε νέο κτήριο επί της Λεωφόρου Στροβόλου, πραγματοποίησε στις 30 Απριλίου 2019, στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας, τελετή παράδοσης του κτηρίου όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το Στρατηγείο της ΕΦ.

 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός και στελέχη της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός και προσωπικό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου και ο κ. Νίκος Κόσιης, τέως Υπουργός Άμυνας και Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, ο οποίος είχε προτείνει την εγκατάσταση του ΓΕΕΦ στο συγκεκριμένο κτήριο το 1964.

 Στην τελετή έγινε σύντομη ιστορική ανάδρομη στην ίδρυση της ΕΦ και στην εγκατάσταση του στρατηγείου της Δύναμης στο συγκεκριμένο κτήριο πριν από 55 χρόνια ήτοι την 1η Μαΐου 1964.

 Ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για την αγαστή συνεργασία κατά την περίοδο συστέγασης των 2 υπηρεσιών, προέβηκε σε συμβολική παράδοση των κλειδιών του κτηρίου του Αρχηγείου του ΓΕΕΦ. Οι δύο Αρχηγοί διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ασφάλεια των πολιτών της.

 Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι σήμερα ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος αρχίζει με τη συστέγαση ΥΠΑΜ – ΓΕΕΦ, που σκοπό έχει τη δημιουργία ενός οργανισμού με λιγότερη γραφειοκρατία, πιο ευέλικτου και παραγωγικού. Στη συνέχεια απένειμε στον κ. Νίκο Κόσιη αναμνηστικό της τελετής, ο οποίος με τη σειρά του, εμφανώς συγκινημένος είπε πως όλες του οι ενέργειες είχαν πάντα γνώμονα το καλό της πατρίδας και ευχαρίστησε όλους για την τιμή που κάνουν προς το πρόσωπό του.

 Η τελετή έκλεισε με την υποστολή των σημαιών και του λαβάρου του ΓΕΕΦ από το κτήριο και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 Το ΓΕΕΦ συστεγάζεται πλέον με το Υπουργείο Άμυνας στη Λεωφόρο Στροβόλου 172-174, Τ.Κ. 2048 στο Στρόβολο.

Ιστορικό ΓΕΕΦ

01/05/2019