Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Εθνική Φρουρά εκφράζει το σεβασμό και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Γυναίκας στην Εθνική Φρουρά και στην Ιστορία του τόπου μας.

  Η Γυναίκα της Κύπρου, έχει διαχρονικά αποδείξει ότι είναι άξια συνοδοιπόρος στις ιστορικές εκφάνσεις της Πατρίδας, επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό σε κάθε Εθνικό Αγώνα.

  Οι Γυναίκες εντάχθηκαν στη μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, είτε ως σπουδαστές σε Στρατιωτικές Σχολές, είτε ως Εθελόντριες, είτε μέσω του θεσμού του Συμβασιούχου Οπλίτη, είτε ως πολιτικό προσωπικό, ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, διατηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ως μητέρες, σύζυγοι και πάνω απ’ όλα ως Γυναίκες.

  Η Εθνική Φρουρά δημιουργεί περιβάλλον ισότητας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας, και όρισε Θεματικό Αξιωματικό με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών και την εξασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής τους ως ενεργών παραγόντων σε όλες τις δράσεις της ΕΦ, ενισχύοντας τη δυνατότητα ανέλιξής τους στην διοικητική ιεραρχία. Έχει προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον εκδήλωση σχετικά με το θέμα, στην οποία θα αναπτυχθούν οι πρόνοιες του ψηφίσματος 1325 του ΟΗΕ.

  Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες της Εθνικής Φρουράς και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τεράστια προσφορά τους.

08/03/2019