Απόλυση Εθνοφυλάκων

  Στις 22 Ιανουαρίου 2019 διεξήχθη η τελετή απόλυσης των Εθνοφυλάκων κλάσεως 1986. Με την τελετή αυτή η πολιτεία και το ΓΕΕΦ θέλησε να ευχαριστήσει τους Εθνοφύλακες για την πολυετή και ευδόκιμη προσφορά τους στην πατρίδα, αναγνωρίζοντας έτσι το σημαντικό έργο τους.

  Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, Διοικητές Διοικήσεων, Διευθύνσεων και Σχηματισμών, συγγενείς των Εθνοφυλάκων καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

  Ο κ. Αρχηγός ευχαρίστησε τους Εθνοφύλακες για τις υπηρεσίες και την προσφορά τους, τους προέβαλλε ως παράδειγμα προς μίμηση προς τους νεώτερους και ζήτησε να θεωρούν την Εθνική Φρουρά οικογένειά τους.

  Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες της πολιτείας για την πολύτιμη προσφορά των Εθνοφυλάκων προς την πατρίδα, χαρακτηρίζοντας τους προασπιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Επίσης, ανέφερε ότι η Εθνοφυλακή μαζί με την Εφεδρεία, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη του Στρατεύματός μας και ότι είναι χάρη στο ήθος και στην αφοσίωσή τους που η Εθνική Φρουρά κατάφερε να αναπτύξει τις δυνατότητες εκείνες που την καθιστούν μια μικρή αλλά ευέλικτη δύναμη αποτροπής.

  Ο Διευθυντής της Εθνοφυλακής, Συνταγματάρχης Πεζικού Ιωάννης Πρωτοπαπάς, αποχαιρέτησε τους Εθνοφύλακες Κλάσεως 1986 αναφέροντας ότι η ΕΦ αναγνωρίζει το έργο τους και τους ευγνωμονεί για την αδιάκοπτη προσφορά τους τα τελευταία 32 χρόνια.

  Στην αντιφώνηση του εκ μέρους των Εθνοφυλάκων Κλάσης 1986, ο Εθνοφύλακας Υπολοχαγός Ιωάννης Ορφανού ανέφερε ότι αποχωρώντας από τις τάξεις των Εθνοφυλάκων, δηλώνουν παρόντες και διαβεβαιώνουν ότι με την πρώτη τουφεκιά θα ανασηκώσουν τα στήθη και θα παραταχθούν πρώτοι μπροστά από τα χωριά μας, «χωρίς ιδέα υποχώρησης».

  Κατά την διάρκεια της τελετής απονεμήθηκε στους Εθνοφύλακες το Απολυτήριο Ευδόκιμης Υπηρεσίας ως ελάχιστο δείγμα τιμής και αναγνώρισης.

25/01/2019