Επίσκεψη Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων Γερμανίας στην Κύπρο

  Ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, Στρατηγός Eberhard Zorn, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Αξιωματικών, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, στις 19 Δεκεμβρίου 2018.

  Το Στρατηγό Zorn υποδέχτηκε στο ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση όπου αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο.

  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε σύντομη ενημέρωση για την ιστορία, την αποστολή και το έργο της Εθνικής Φρουράς, την παρούσα κατάσταση του κυπριακού θέματος αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στο γεωπολιτικό, στρατηγικό και ενεργειακό περιβάλλον.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δύο Αρχηγοί είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν σχετικά με θέματα υλοποίησης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και διερευνήθηκαν τρόποι ενίσχυσής της, στους τομείς της συνεκπαίδευσης και των κοινών διμερών και πολυμερών ασκήσεων.

  Tο πρόγραμμα της επίσκεψής του Στρατηγού Zorn ολοκληρώθηκε με συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σάββα Αγγελίδη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας.

 

19/12/2018