Η ΕΦ στο Διεθνές Συνέδριο «Regional Transitions and Strategic Planning»

   Ο Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς συνοδευόμενος από επιτελείς της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Regional Transitions and Strategic Planning», που διεξήχθη από το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ, από 29 έως 31 Οκτωβρίου 2018 στην πόλη του Τελ Αβίβ.

   Στο συνέδριο συμμετείχαν οι επικεφαλής των Κλάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων από 9 χώρες.

   Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περί της γενικής κατάστασης και των σύγχρονων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και των υφιστάμενων προκλήσεων που εμφανίζονται σε αυτή.

   Παράλληλα είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας,  συναντίληψης των σύγχρονων απαιτήσεων που συνιστούν τη υφιστάμενη επιχειρησιακή πραγματικότητα και πάνω σε κρίσιμα θέματα διαδικασιών λήψης αποφάσεων.

   Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin και να επισκεφθούν χώρους και μνημεία ιδιαίτερου ιστορικού, πολιτιστικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

09/11/2018