Επίσκεψη American Hellenic Institute στην Κύπρο

     Αντιπροσωπεία ομογενών φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του ιδρύματος,  Mr Nick Larigakis, επισκέφθηκαν την Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος College Student Foreign Policy Trip to Greece and Cyprus του American Hellenic Institute.

    Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιμόρφωση και ενημέρωση σε θέματα Αμερικανοκυπριακής συνεργασίας, με εξέχουσα σημασία για την ελληνοαμερικανική κοινότητα καθώς και για τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις του εγγύς περιβάλλοντος.

    Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο έγιναν δεκτοί από τον  Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, στο ΓΕΕΦ, όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση για το ρόλο, το έργο και την αποστολή της Δύναμης.

    Στη συνέχεια πραγματοποίησαν επισκέψεις στη ναυτική βάση «ΑΝΤΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» και στην αεροπορική βάση «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», όπου παρακολούθησαν ενημερώσεις επί του έργου των Κλάδων του Ναυτικού και της Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς και περιηγήθηκαν στους χώρους αυτών.

    Τέλος, κατά το χρονικό διάστημα της παρουσίας τους στο νησί, επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση.

29/06/2018