Διεθνές Συνέδριο Διοικητών Αεροπορικών Δυνάμεων

          Ο Διοικητής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, Ταξίαρχος Φιλόκυπρος Γιαννάκη, συνοδευόμενος από επιτελείς της Διοίκησης Αεροπορίας, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Διοικητών Αεροπορίας, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Διοικητη των Αεροπορικών Δυνάμεων του Ισραήλ, Υποπτέραρχου Amikam Norkin, από 22 έως 24 Μαΐου 2018 στην πόλη του Τελ Αβίβ.

          Το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ και συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας πλέον των 20 χωρών.

          Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περί των σύγχρονων αεροπορικών εξελίξεων σε θέματα εξοπλισμών καθώς επίσης και σε θέματα που άπτονται των σύγχρονων αεροπορικών δυνατοτήτων και πρακτικών.

         Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των αεροπορικών δυνάμεων του Ισραήλ ενώ είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνδυασμό με έκθεση αεροπορικών μέσων.

          Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι Διοικητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα συνεργασίας, ανέλυσαν ζητήματα συναντίληψης των σύγχρονων αεροπορικών απαιτήσεων και των συνιστωσών που συγκροτούν τη σύγχρονη αεροπορική πραγματικότητα και συζήτησαν λοιπά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

          Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ, Αντιστράτηγο Gadi Eizenkot, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Benjamin Netanyahu και τον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ, κ. Reuven Rivlin.

          Κατά την παραμονή της στο Ισραήλ η κυπριακή αντιπροσωπεία είχε την τιμή να συναντηθεί με την Α. Θ. Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ


 

24/05/2018