Διαλέξεις στο πλαίσιο του θεματικού μήνα «Γυναίκα και ΕΦ»

    Στο πλαίσιο καθορισμού από το ΓΕΕΦ του μήνα Μαρτίου ως θεματικού μήνα με τίτλο «Γυναίκα και ΕΦ», πραγματοποιήθηκαν, στις 27 και 29 Μαρτίου 2018, ενημερωτικές διαλέξεις σχετικά με το ιστορικό οδοιπορικό της γυναίκας στην Εθνική Φρουρά, ενώ αναπτύχθηκαν και ιατρικά θέματα τα οποία απασχολούν κατά κύριο λόγο το γυναικείο προσωπικό.

    Τις διαλέξεις πραγματοποίησαν οι κα Στέλλα Κυριακίδου, Βουλευτής Λευκωσίας με συγγραφικό έργο σχετικά με το θέμα του καρκίνου του μαστού, η Ογκολόγος κα Γιόλα Μάρκου και ο Γενικός Χειρούργος κ Μιχάλης Ανδρέου. Επιπλέον, συμμετείχε με εκπρόσωπό του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, ενώ γυναίκες της ΕΦ μοιράστηκαν με το ακροατήριο τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με τα ιατρικά θέματα που αναλύθηκαν.

  Οι εκδηλώσεις, οργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Προσωπικού του ΓΕΕΦ και διεξήχθησαν στα στρατόπεδα «ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ» και «ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΛΛΑ». Τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σύνολο του γυναικείου προσωπικού της ΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών από τους Σχηματισμούς και τις Διοικήσεις/Διευθύνσεις του ΓΕΕΦ.

   Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμήθηκε η πρώτη γυναίκα της ΕΦ, Ταξίαρχος εα Ζωή Γωγάκη.

  Οι δραστηριότητες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και προκάλεσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ακροατηρίου.


 

30/03/2018