Στρατιωτική Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου 2017

      Η Στρατιωτική Παρέλαση για τον εορτασμό της 57ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.
      Πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή στο χώρο της παρέλασης της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της οποίας εκτελέστηκαν 21 χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί και ακολούθησε η επίσημη έπαρση σημαίας με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
     Στην παρέλαση συμμετείχαν σε άψογους σχηματισμούς και με απόλυτο συντονισμό μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Των τμημάτων υπερίπταντο σχηματισμοί ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας και της Αστυνομίας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, γεγονός που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όλους τους παρευρισκόμενους.
     Συμμετείχαν επίσης τμήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών και της Πολιτικής Άμυνας.
     Την παρέλαση παρακολούθησε η Πολιτική, Θρησκευτική και Στρατιωτική Ηγεσία, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.
      Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς όλο το προσωπικό για την επιτυχή σχεδίαση, οργάνωση, προπαρασκευή και εκτέλεση της παρέλασης. Ο αντικειμενικός σκοπός της επετεύχθη κατ’ απόλυτο τρόπο και εξέπεμψε ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση και ταυτόχρονα ανέδειξε το υψηλό φρόνημα, το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης και της πειθαρχίας.

01/10/2017