Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς με Ένοπλες Δυνάμεις Ηνωμένου Βασιλείου

Στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) – Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και της παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου της Βρετανικής Ναυτικής Δύναμης ‘’Littoral Readiness Group  Experimentation’’ [LRG(X)] θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες από 16 Οκτωβρίου έως 02 Νοεμβρίου.  Οι δραστηριότητες, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν συνεκπαιδεύσεις της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ με το πλοίο HBS ‘’ALBION’’, και ειδικότερα του προσωπικού της ΜΥΚ καθώς και της Διοίκησης Καταδρομών με τις αντίστοιχες Ειδικές Δυνάμεις του ΗΒ. Επίσης, θα διεξαχθεί Ημέρα Επιδείξεως Δυνατοτήτων (Capability Demonstration Day) στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Λεμεσού με τη συμμετοχή πλωτών και πτητικών μέσων των δύο χωρών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας συζητήθηκε εκτός των άλλων κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη με τον Διοικητή της Στρατηγικής Διοίκησης του ΗΒ, Στρατηγού Patrick Sanders, η οποία πραγματοποιήθηκε την 14η Οκτωβρίου στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ.

  Η πραγματοποίηση των πιο πάνω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ ΚΔ και ΗΒ αντικατοπτρίζουν την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και συμβάλουν στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

20/10/2020