Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Η Σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου»

Πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Κύκκου, Ημερίδα με θέμα «Η Σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου», η οποία διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Η Ημερίδα την οποία παρακολούθησαν προσωπικό των τριών Κλάδων της Εθνικής Φρουράς, αποτέλεσε συνέχεια συναφών πρωτοβουλιών και δράσεων του ΓΕΕΦ στο πλαίσιο της προσπάθειας επιμόρφωσης και ενημέρωσης του προσωπικού του σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, παράλληλα με την  στρατιωτική του εκπαίδευση.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλάμβαναν αντικείμενα ιστορικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος από εισηγητές που προέρχονται τόσο από την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και από την Εθνική Φρουρά.

Ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας,  σημείωσε τη σημασία της εκδήλωσης η οποία αφενός, συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των εξελίξεων και των προκλήσεων ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα και αφετέρου,  συνδράμει στην αναβάθμιση των γνώσεων του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα ιστορικού και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

10/09/2020