Συνδρομή της Εθνικής Φρουράς στην Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους Πληγέντες του Λιβάνου.

   Στο πλαίσιο της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) προς τους πληγέντες του Λιβάνου, η Εθνική Φρουρά (ΕΦ) ανέλαβε τη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού και τροφίμων μακράς διαρκείας από τα έξι συνολικά  σημεία συγκέντρωσης σε όλες τις επαρχίες που είχαν καθοριστεί από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ.

   Διατέθηκαν συνολικά δεκαεπτά φορτηγά οχήματα μαζί με το απαραίτητο προσωπικό τα οποία παρέλαβαν την συγκεντρωθείσα βοήθεια και την μετέφεραν στο Λιμάνι Λεμεσού.

   Η μεταφορά θα γίνει με το Αρματαγωγό (Α/Γ) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «ΙΚΑΡΙΑ». Το Α/Γ βρισκόταν ήδη εν πλώ, μεταφέροντας την αντίστοιχη ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα και μετά από συνεννόηση μεταξύ ΓΕΕΦ και ΓΕΕΘΑ κατέπλευσε τις πρωινές ώρες στο λιμάνι Λεμεσού. Η φόρτωσή της βοήθειας, συνολικού βάρους 70 περίπου τόνων, έγινε επίσης με τη συνδρομή της ΕΦ με τη διάθεση προσωπικού καθώς και τριών περονοφόρων  ανυψωτών.  

   Επιπρόσθετα, η Διοίκηση Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς διέθεσε ένα ελικόπτερο (Ε/Π) AW139 της 460 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, για την μεταφορά στην Κύπρο των ομάδων διάσωσης της ΕΜΑΚ και της ΜΜΑΔ οι οποίες είχαν μεταβεί στο Λίβανο στις 5 Αυγούστου 2020. Η αποστολή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την τη Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η οποία διέθεσε επίσης ένα Ε/Π ΑW-139.  

 

11/08/2020