Διαδικτυακό Εργαστήριο για τις Εξαρτήσεις

Το ΓΕΕΦ, στο πλαίσιο της διαχρονικής του επιδίωξης για την έγκυρη ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του προσωπικού της ΕΦ, για το πρόβλημα των ναρκωτικών και με την ευκαιρία της φετινής «Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Εξαρτήσεων», συνδιοργάνωσε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και το Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α., σχετικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο. Βασικός στόχος, ήταν η ενημέρωση και η ενίσχυση των ατομικών ψυχικών αντιστάσεων των νέων, έτσι ώστε να μην θυματοποιηθούν, αλλά να μπορούν να αποκρούουν τους πειρασμούς των εξαρτήσεων.  Στο εργαστήριο συμμετείχαν, οργανωμένα από τα Στρατόπεδά τους υπηρετούντες εθνοφρουροί, στρατεύσιμοι της 2020 ΕΣΣΟ και γονείς τους.

Κατά την έναρξη του εργαστηρίου, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντγος Δημόκριτος Ζερβακης. Ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στη δράση του ΚΕΝΘΕΑ του οποίου προεδρεύει, με ιδιαίτερη αναφορά στη ενίσχυση που παρέχει στην αντιεξαρτησιακή προσπάθεια της ΕΦ. Ο κύριος Αρχηγός, εκφράζοντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της ΕΦ, στο πλαίσιο του «άρχειν ανθρώπων», έστειλε σαφές μήνυμα προς τους υπηρετούντες οπλίτες αλλά και στους στρατευσίμους της 2020 ΕΣΣΟ και τους γονείς τους, ότι η ΕΦ, νοιάζεται και μεριμνά για αυτούς, έχοντας ετοιμότητα να τους στηρίξει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων τους απασχολούν.

Ακολούθησαν τα ακόλουθα 2 διαδραστικά εργαστήρια για την «Ψυχική Ανθεκτικότητα και εξαρτήσεις» και για την «Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα του στρατού»

26/06/2020