Τηλεδιάσκεψη Επιτελών του Στρατού Ξηράς για συζήτηση των επιπτώσεων του COVID-19

Την 19η Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων διαφόρων χωρών, για συζήτηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 στο Στρατό Ξηράς (Ground Forces). Την Εθνική Φρουρά εκπροσώπησε ο επιτελής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΦ.

Στη τηλεδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF), συμμετείχαν αξιωματικοί από την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η συζήτηση των επιπτώσεων της πανδημίας στους Στρατούς Ξηράς των συμμετεχουσών χωρών και η ανάλυση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων για την αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε πολυεθνικό επίπεδο. Έγινε επίσης αναφορά στη σπουδαιότητα της αποκόμισης σχετικών διδαγμάτων προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις, να μπορούν να διαχειριστούν έγκαιρα και στον καλύτερο δυνατό βαθμό, μελλοντικές κρίσεις τέτοιας εμβέλειας.

 

19/05/2020