Πολεμική Αεροπορία

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ:

Mi-35P

Τα Mi-35P της ΕΦ φέρουν αντιαρματικά βλήματα 9M120 ATAKA και 9Μ114 με εμβέλεια 6km και 5km αντιστοίχως και διατρητικότητα 800 και 560mm, ρουκέτες S-8 των 80 mm και C-24B των 120 mm, σταθερό δίκαννο πυροβόλο Gsh-30-2 των 30mm με ρυθμιζόμενη ταχυβολία στα 3000 ή στα 300 βλήματα το λεπτό και βεληνεκές 2.200 μέτρα, ενώ στα πτερύγια του ελικοπτέρου μπορούν και προσαρμόζονται επίσης πυροβόλα των 23mm.


AerospatialeGazelle

Το AerospatialeGazelle SA-342L1 είναι γαλλικό ελικόπτερο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για αντιαρματικές αποστολές. Φέρει έναν κινητήρατζετ TurbomecaAstazou.Διαθέτει ουραίο στροφείο τύπου fenestron αντί ενός συμβατικού στροφείου με πτερύγια. Σχεδιάστηκε από τη SudAviation και αργότερα βελτιώθηκε από την εταιρία Aérospatiale, και κατασκευάστηκε από κοινού στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μιας συμφωνίας παραγωγής με την WestlandAircraft.


AgustaWestland 

Το AgustaWestland AW139 είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο μεσαίου μεγέθους 15 θέσεων, σχεδιάζεται και κατασκευάζεται κυρίως από την AgustaWestland. Το ΑW-139 όντος Ε/Π πολλαπλού ρόλου , προσφέρεται για απστολές όπως VIP / εταιρικών μεταφορών, υπεράκτιων μεταφορών, πυρόσβεσης, αστυνόμευσης, έρευνας και διάσωσης, παροχή ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και θαλάσσιας περιπολίας.


Bell 206 

Το Bell 206 ανήκει στην οικογένεια Ε/Π με δύο πτερύγια, μονοκινητήριο. Κατασκευάζεται από την Bell Helicopter στις εγκαταστάσεις της Mirabel στο Κεμπέκ. Αρχικά αναπτύχθηκε ως Bell YOH-4 για το Πρόγραμμα Παρακολούθησης με Ελαφρύ Ε/Π του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Bell Helicopter, αργότερα ξανασχεδίασε το σκελετό του αεροσκάφους και κυκλοφόρησε εμπορικά το αεροσκάφος ως το πενταθέσιο Bell 206A Jet Ranger. Ο νέος σχεδιασμός επιλέχθηκε τελικά από τον Στρατό ως OH-58 Kiowa.


Britten-Norman BN-2 Islander 

Το αεροσκάφος  Britten-Norman BN-2 Islander είναι ένα Βρετανικό ελαφρύ αεροσκάφος γενικής χρήσης και περιφερειακό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αρχικά από την Britten-Norman του Ηνωμένου Βασιλείου. Το αφος Islander είναι ένας από τους πιο εμπορικούς τύπους αεροσκαφών που παράγονται στην Ευρώπη. Παρόλο που σχεδιάστηκε στη δεκαετία του 1960, πάνω από 750 αφη εξακολουθούν να είναι σε υπηρεσία από εμπορικούς φορείς σε όλο τον κόσμο. Το αεροσκάφος χρησιμοποιείται επίσης από πέραν των 30 επιχειρήσεις στρατιωτικών αεροποριών σε όλο τον κόσμο μεταξύ αυτών και της Πολεμικής Αεροπορίας.


Ραντάρ στη περιοχή Τροόδους
 
 

Πυραυλικά Συστήματα: 
 
BUK M1-2 MISSILE SYSTEM
 

Το οπλικό Σύστημα ΒUK Μ1-2 ανήκει στην οικογένεια αυτοπροωθούμενων πυραύλων, μεσαίου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος, κατασκευής και προέλευσης από την Ρωσική Ομοσπονδίας και σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν πυραύλους, έξυπνες βόμβες, αερσκάφη, Ε/Π και μη Επανδρωμένα Αεροχήματα.


TOR- M1 MISSILE SYSTEM 

Το Σύστημα πυραύλων TΟR-M1 παντός καιρού, μικρού έως μεσαίου υψομέτρου, μικρού βεληνεκούς, εδάφους αέρος σύστημα σχεδιασμένο για να εμπλέκει αεροπλάνα, ελικόπτερα, πυραύλους, κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας, μη επανδρωμένα αεροχήματα και μικρής εμβέλειας βαλλιστικά πυρομαχικά. Αναπτύχθηκε αρχικά υπό την ονομασία GRAU 9K330 Taz, και έχει προστεθεί στην βάση δεδομένων του ΝΑΤΟ ως SA-15 "Gauntlet".